Egypte voor beginners

Egypte is al jarenlang een topbestemming voor vakantiegangers uit Nederland. Het land biedt zon, zee, cultuur en avontuur. Je vindt er alle ingrediënten voor een geslaagde reis naar het Midden-Oosten. Door de enorme oppervlakte van het land en het veelzijdige aanbod van bezienswaardigheden, kan je je bij je eerste reis naar dit mooie land wellicht afvragen waar je het beste kan beginnen. Wij zetten hier een aantal leuke tips voor je op een rijtje.

Waterpret aan de Rode Zee De Rode Zee ligt tussen Azië en Afrika. Hoewel de naam ervan wellicht anders doet vermoeden, is de kleur van het water niet rood. De naam is louter te danken aan de rode blauwwieren die in grote aantallen aanwezig zijn in de zee en het water daardoor een rode schijn kunnen geven. De Rode Zee is een van de populairste vakantiebestemmingen voor toeristen uit de hele wereld. Enkele bekende badplaatsen zijn Sharm-el-Sheikh en Hurghada die hun voornaamste inkomsten dan ook halen uit het toerisme.

Aan en in de Rode Zee is er heel wat te beleven. Het is voor duikers een walhalla. Het water is er relatief warm en helder en biedt een thuishaven aan een ontzettend gevarieerd onderwaterleven. Je vindt er onder andere kleurrijke koraalriffen, scheepswrakken en bijzondere vissoorten. Op het strand kan je dan weer genieten van alle mogelijke vakantieluxe die je kan wensen.

Miljoenenstad Caïro Met circa 20 miljoen inwoners is Caïro niet alleen de grootste stad van Egypte, maar wellicht ook van heel Afrika. De omvang wordt dan ook al snel duidelijk als je vanaf de voorsteden naar het hart van de stad wil reizen. Je doet er maar liefst twee uur over om deze tocht te maken. Het verkeer op de weg is enorm druk en kan zelfs chaotisch worden genoemd. Op de Nijl is het daarentegen een stuk rustiger. Een tochtje over deze prachtige rivier om het centrum van Caïro te bezoeken, is een absolute aanrader. De Nijl kronkelt doorheen heel de stad en biedt een prachtig uitzicht op de bedrijvigheid, de cultuur en de sfeer in deze eeuwenoude stad. Het loont zeker de moeite om even aan wal te gaan voor een bezoekje aan het Egyptisch Nationaal Museum of de piramides van Giza (aan de rand van de stad).

Overweeg ook zeker eens, om na je bezoek aan de stad, terug te keren naar een van de vele restaurantboten op de Nijl, voor een romantisch diner op een zacht, kabbelende boot met een onvergetelijk uitzicht over de stad en de rivier.