Voel je thuis in een Middenoosters interieur

We hebben het alsmaar druk, drukker, drukst. We worden als het ware geleefd en we krijgen nauwelijks nog de mogelijkheid om tijd vrij te maken voor onszelf. Thuiskomen biedt dan vaak een moment van rust. Letterlijk de deur dichtdoen en de dagdagelijkse hectiek buitensluiten. Gun jezelf het ware zen-gevoel en kies nu ook voor een Middenoosters interieur.

Haal het Midden-Oosten in huis Iedereen kent de typische sfeerbeelden van Marokko, Egypte of de omringende landen. Meestal denk je dan aan warme tinten, zachte materialen en bijzondere lichtschakeringen. Als je in een van deze landen bent geweest heb je de geuren en de kleuren kunnen “opsnuiven” op een van de vele soeks. Het accent in deze cultuur ligt dan ook niet op het functionele aspect, maar op de gezelligheid en de rust. Breng deze sfeer nu ook in jouw huis en geniet iedere dag van het gevoel van 1001 nacht.

Harmonie In een modern en functioneel interieur wordt de focus gelegd op het gebruiksgemak. Bij een Middenoosters interieur wordt veel meer aandacht besteed aan harmonie en een gracieus samenspel van accessoires en tinten. Voor de meubels wordt vooral de voorkeur gegeven aan hout, bamboe of zwart en wit. Dit kan verder worden aangevuld met een mooi vloerkleed, kleurrijke kussens in verschillende maten en enkele poefs die afgewerkt zijn met typisch Marokkaanse details. Voeg er nog wat bijzondere spiegels en authentieke hanglampen aan toe, en je transformeert je kamer tot een plek waarin je helemaal tot rust kan komen.

Beeldvorming Een prachtige combinatie van je eigentijds interieur met middenoosterse accenten, verkrijg je ook door te kiezen voor de juiste Oosterse beelden. Naast de traditionele, plechtige Boeddha’s in een gebedshouding, zijn er nog heel wat andere Boeddhabeelden in een wat meer levendige stijl. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een vrolijke Boeddha die je telkens weer zal laten glimlachen als je zijn uitbundige lach en fonkelende ogen ziet. Er zijn ook mooie kaarsenhouders die opgefleurd worden met twee of meer monniken. En dan zijn er natuurlijk ook de leuke combinatiebeeldjes van horen, zien en zwijgen in een leuke Boeddhastijl.

Theekransje Geniet vervolgens van jouw zen-gevoel in je nieuwe, middenoosterse inrichting met een lekker kopje thee. Dit drink je natuurlijk niet uit een standaard glazen kopje, maar uit een mooie, porseleinen theeset. De oriëntaalse theekannen zijn vaak voorzien van een gevlochten handgreep en de kleine theekopjes zijn versierd met prachtige schilderingen. Laat op die manier al je zintuigen genieten van je interieur en kom helemaal tot rust.